معرفی وبلاگ
پاتوق عطربازها؛ وبلاگ جمعی علاقمندان عطر و اسانس و اودکلن است که با نگاهی حرفه ای به نقد و بررسی تخصصی عطرها می پردازند و تجربه های خویش را از ترکیب عطرها در اختیار دیگران قرار می دهند. پاتوق عطربازها؛معتبرترین و مطمئن ترین مرجع و فروشگاه اینترنتی عطر و اسانس ایران برمبنای صداقت و تخصص؛کانون مشاركت فرهيختگان در سنجش حرفه اي عطرهاست. شماره تلگرام؛ ایمو؛ واتساپ؛ سروش و آی گپ جهت تماس و ارتباط 09351790405 رضا هادی. لطفا توجه کنید: پاتوق عطربازها هیچ وبلاگ دیگری جز همینجا در سایت تبیان؛ ندارد.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 350844
تعداد نوشته ها : 115
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي
خیلی‌ها می‌گویند، تلفیق چند عطر با همدیگر، حرفه‌ای نیست ولی اگر بدانید چنین کاری، روش‌ها و قلق‌هایی دارد و تنها کسانی می‌توانند از ترکیب عطرهایی که دارند، بوی جدید بسازند که حسابی عطرباز هستند، ترجیح می‌دهید شما هم این قلق‌ها را یاد بگیرید تا بتوانید خودتان را میان عطربازهای حرفه‌ای جا بزنید. تلفیق رایحه‌های مختلف این حسن را دارد که شما می‌توانید یک رایحه جدید را برای خودتان دست و پا کنید؛ رایحه‌ای که هیچ‌کس دیگری آن را امتحان نکرده و برای همین یادگرفتن اصول آن به کسانی پیشنهاد می‌شود که دوست دارند متفاوت باشند. ما به شما مراحل ترکیب را می‌گوییم و نمونه‌هایی را هم برای شما مثال می‌زنیم. کمی ریسک کنید و بگذارید بوی عطرتان برای دیگران یک حادثه مبارک باشد؛ بویی که فقط و فقط از آن شماست و قرار نیست که شما آن را به کسی لو بدهید؛ رایحه اختراعی خودتان. ( من همیشه لو میدم چی کار کردم! باقی مطالب وبلاگ را مطالعه بفرمایید)

اولین قدم: شناسایی اسانس‌ها
حتما دیگر می‌دانید که عطرها از نظر بو،‌ دسته‌بندی‌های مختلفی دارند. خیلی‌ها عطر را
بر اساس منبعی که از آن ساخته شده، می‌شناسند؛ مثلا رایحه‌های میوه‌ای یا چوب‌ یا دریایی. خیلی‌ها هم عطرها را بر اساس نوع اسانس آن دسته‌بندی می‌کنند که البته خیلی رایج‌تر است مثلا عطرهای خنک،‌ ترش، شیرین، گرم، تلخ،‌ ملس و ... . برای اینکه بدانید چطور می‌توانید عطرهای مختلف را تلفیقکنید تا یک رایحه جدید و البته مقبول‌ تولید شود، باید دسته‌بندی دوم را خوب بشناسید. خیلی از ما هنوز در تشخیص عطرها از نظر اسانس مشکل داریم و تمییز دادن یک عطر ترش یا خنک و ... برای‌مان سخت است. بو کردن عطرهای مختلف می‌تواند کم‌کم مشام ما را تربیت کند و به ما بیاموزد که هر عطری با چه اسانسی ما را مجذوب خود می‌کند. این مرحله اول کار است، اما در این زمینه چه کارهایی بکنید:
*با سر زدن به فروشگاه‌های عطر، از آنها بخواهید تا عطرها و ادکلن‌ها با اسانس‌های مختلف را به شما نشان دهند. مثلا در یک فروشگاه بخواهید عطرهای شیرین را به شما بدهند و در فروشگاهی دیگر عطرهای تلخ.
*بعد از بو کردن حداقل پنج عطر یا ادکلن با اسانس‌های مختلف، کم‌کم دست‌تان می‌آید که هر اسانسی چه سبک بویی دارد.
*حالا خودتان را امتحان کنید. مثلا عطر روی میز دوست‌تان را بو کنید و به او بگویید که چه اسانسی دارد. به این ترتیب، شما عطرهای مختلف و همچنین اسانس‌های اصلی را می‌شناسید. با گذشت زمان و تمرین دادن مشام‌تان، به راحتی می‌توانید تفاوت اسانسی میان عطرها را تشخیص دهید.
قدم دوم: چه ترکیب‌هایی را امتحان کنید
حالا وقت آن رسیده که عطرها یا ادکلن‌های روی میز توالت‌تان را امتحان کنیدو بدانید که هر کدام چه اسانسی دارند. در درجه اول باید بدانید عطرهایی که در دسته‌بندی اسانس‌ها یکی هستند، نباید با هم تلفیق شوند؛یعنی تلفیق کردن دو عطر شیرین یا گرم زیاد جالب نیست. در عوض بوهایی که باهم تفاوت دارند، ترکیب بهتری ایجاد می‌کنند. خنک و شیرین، خنک و تلخ، ترش وشیرین، ترش و خنک، ترش و تلخ و .... ترکیب‌های خوبی ایجاد می‌کنند. بهتر است برای اینکه بتوانید بهترین ترکیب را تشخیص دهید،‌ روی دست‌تان را با آبخیس کنید و بعد عطرها را روی آن بزنید. به این ترتیب سریع‌تر به بوی نهاییترکیبی می‌رسید و میزان ماندگاری‌اش را هم می‌سنجید، اما بهترین ترکیب‌ها،‌ ترکیب اسانس‌های تلخ و شیرین و ترکیب اسانس ترش و خنک است. این اسانس‌ها به نوعی مکمل همدیگر هستند.
اینها را بدانید:
1- یادتان باشد، رایحه عطرها،‌ همان احساس شماست. شما باید به احساس‌تان جواب بدهید و بدانید همان ترکیبی خوب است که به دل‌تان می‌نشیند.
2- استفاده از عطرهایی با اسانس‌های مختلف ولی از یک مارک بهتر است، زیرا پایه‌هایی یکسان دارند و می‌توانند بهتر همدیگر را کامل کنند.
3- اگر در حمام که فضایی آکنده از بخار دارد، ترکیب عطرها را امتحان کنید، می‌توانید نتیجه نهایی را زودتر کشف کنید.
4- یادتان باشد، این هنر شماست که به خوبی عطرهایی را که دارید، بشناسید و ترکیب آنها را به دست بیاورید لزومی ندارد برای این کار برای خرید چند عطر پول بدهید.
5- بسته به اینکه هر کدام از عطرها را به چه میزانی بزنید،‌ نتیجه به دست آمده متفاوت خواهد بود.
6- بهتر است از فکر ترکیب بیش از دو عطر بیرون بیایید زیرا مدیریت رایحه‌ها کاری سخت می‌شود.( من گاهی بیشتر از 5 رایحه رو با هم ترکیب کردم!)
پیشنهادهایی برای ترکیب رایحه‌هایی که جواب می‌دهند:
بوی متفاوت، بوی شخصی مردانه
1- Xeryus rouge (شیرین) + S.T.dupont essence pure (خنک):
با تلقیق این دو بوی خنک و شیرین می‌توانید به رایحه‌ای متعادل برسید؛ رایحه‌ای که نه اسپرت بودن بوهای خنک را دارد و نه سنگینی بوهای شیرین را. به این ترتیب شما عطری دارید که برای میهمانی‌های نیمه‌رسمی شب‌های تابستانی مناسبت دارد.
2- prinss blanc (خنک) + prinss noir (تلخ):
ترکیبی اینچنینی به کسانی پیشنهاد می‌شود که طرفدار رایحه‌های متفاوت هستند. اصولا ترکیب تلخ و خنک، بوی خاصی ایجاد می‌کند؛ از آن بوهایی که هر کسی نمی‌پسندد ولی در عین حال خیلی متفاوت است.
3- mont blanc (individual) (شیرین) +zino doriddoff (تلخ):
این نوع ترکیب برای مردهایی خوب است که از بوهای سنگین و رسمی لذت می‌برند.اصولا عطرهایی با این تم برای مدیرها و پدرهای رسمی‌پوش مناسب است.
4- blue lable (ترش) + terre d’hermes (شیرین):
این ترکیب اثر هر کدام از رایحه‌ها را به تنهایی خنثی می‌کند و در نهایت بویی کاملا متعادل را به شما هدیه می‌کند. با اینکه این دو اسانس متضاد هم به نظر می‌رسند ولی در ترکیب با هم اصولا عطری خوشایند را خواهند داشت.
زنانه
1- Kenzo leopard (خنک) + Kenzo amor (گرم):
همانطور که می‌بینید دو رایحه از یک مارک انتخاب شده تا در نهایت بوی هوشمندانه‌تری تولید شود. برای فصل پاییز و اوایل بهار چنین ترکیبی پیشنهادمی‌شود که نه زیادی گرم است و نه زیادی خنک.
2- versache crystal bright (خنک) + versache crystal noair (گرم):
چیزی شبیه رایحه قبلی ولی به دلیل تفاوت پایه‌ای بوها، نتیجه‌ای متفاوت خواهد داشت. با کمتر یا زیادتر زدن هرکدام از عطرها می‌توانید نتیجه‌ای متفاوت به دست بیاورید. این ترکیب را برای جمع‌های دوستانه پیشنهاد می‌دهیم.(حتما باید امتحان کنم این ترکیب رو. من عاشق هر دو شونم به خصوص ورساچ برایت کریستال)
3- adect dior (تلخ) + scada in to the blue (ترش):
باز هم ترکیبی که برای آدم‌های متفاوت پیشنهاد می‌شود. اصولا بوی تلخ با بوهای خنک و ترش، ترکیبی خاص ایجاد می‌کنند و در نهایت شما با رایحه‌ای کاملا ویژه شناخته خواهید شد.
4- roge royal (شیرین) + lacost inspiration (خنک)
اسانس‌های شیرین، اصولا به خاطر خیلی‌ها می‌مانند و برای خیلی‌ها هم مقبول نیستند. اگر دل‌تان می‌خواهد از عطر شیرینی که هدیه گرفته‌اید استفاده کنیدو جزو دسته دوم هستید، بهتر است با یک عطر اسپرت و خنک، ترکیب‌اش کنید.
بالا بردن ماندگاری بوی عطرهای ترکیبی
عطرهای ترکیبی و اختراعی ممکن است ماندگاری پایینی داشته باشند. به این معنا که وقتی از آنها استفاده می‌کنید، بیشتر از یکی، دو ساعت دوام نداشته باشند. راه‌هایی برای بالا بردن ماندگاری بوی عطرها و ادکلن‌ها وجوددارد:
1- مطمئن شوید که پوست شما پیش از استفاده از عطر کاملا شسته و تمیز است.
2- هر بدنی بوی خاص خودش را دارد. اگر بوی بدن شما به شکلی است که اثر عطر را از بین می برد، قبل از به کار بردن عطر از محصولات بهداشتی و آرایشی مناسب استفاده کنید.
3- دقت کنید، عطر را در جایی که ماده بوبر یا ضد عرق استفاده کرده‌اید، به کار نبرید. بوبرهایی با رایحه ملایم بوی عطر شما را نمی‌پوشاند بلکه آن را افزایش می‌دهند. بوبرها هر نوع بوی عرق را از بین می‌برند و باعث می‌شوند، رایحه عطر به خوبی بدن شما را خوشبو کند.
4- عطرها در محیط مرطوب ماندگاری بیشتری دارند. این را فراموش نکنید.
5- اگر پوست شما خشک است، از یک کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید تا به ایجاد رطوبت و نرمی پوست شما کمک کند. توجه داشته باشید، کرمی انتخاب کنید که مشابه بوی عطر شما باشد.
6- پیش از استفاده از عطر، اجازه دهید تا کرم نرم‌کننده به خوبی توسط پوستتان جذب شود.
7- اصلی‌ترین بخش‌های بدن برای پاشیدن عطر مچ، گردن و پشت زانوی شماست. با زدن عطرها در این نقطه‌ها، ناخودگاه به دلیل داشتن نبض، ماندگاری عطر بیشترمی‌شود.
8- عطر را روی بدن خود بپاشید و مطمئن شوید که در قسمت‌های اصلی قرار گرفته تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
9- یادتان باشد که عطر را پیش از پوشیدن لباس به خود بزنید. اگرچه ممکن استقسمت‌های اصلی را که یادآور شدیم، با لباس پوشیده شود، اما هنگامی که عطر را مستقیما روی پوست خود بزنید، عطر ماندگاری بیشتری نسبت به زمانی که روی لباس خود می‌زنید، خواهد داشت.
10- اگر پوستی دارید که پس از زدن کرم مرطوب‌کننده، خشک باقی می‌ماند، بایدعطر را در طول روز و شب در نقاط مختلف بدن تکرار کنید، زیرا پوست خشک عطر را می‌مکد و رایحه آن را زودتر از بین می‌برد.
با تشکر از نویسنده : خانم پونه گرامی.
چهارشنبه هجدهم 6 1394 5:47 بعد از ظهر
بوھا در زندگی ما نقش تعیین کننده ای دارند و باعث تحریک احساسات شده و تعادل روانی ما را برقرار می کنند.
از نظر روان شناسی، بوھا مھمترین عامل در بازگردانی یک خاطره یا حادثه در ذھن ھستند. تبلیغات وسیعی که در خصوص آروماتراپی (عطر درمانی) به گوش می رسد، باعث شده تا بخشی از اروپاییان در برخورد با ھرگونه بیماری که منشأ روانی دارد قبل از مراجعه به پزشک به آروماتراپی رجوع کنند و از آن برای رفع اختلالات خواب، وسواس، تحریک پذیری، افسردگی و نظیر اینھا استفاده نمایند.
در میان بوھایی که وارد مغز می شوند، آنھایی خوشایند انسان ھستند که بر سیستم عصبی مرکزی اثر نموده و موجب ترشح موادی مثل آندروفین و آنکفالین ( آرام بخش های طبیعی بدن) می شوند.
سه شنبه هفدهم 6 1394 4:43 بعد از ظهر
وقتی تنش هیجانی یا روانی تحت کنترل در آید، آن دسته از اختلالات جسمانی – که عوامل هیجانی و روانی را در میان علل زمینه ای خود دارند- اغلب بر طرف می شود یا درمان آنها آسانتر می گردد.

وقتی که اسانس های روغنی معطر به روش استنشاق یا از طریق موضعی استعمال شدند، به علت کوچکی مولکول هایشان به سرعت از طریق فولیکول های مو یا منافذپوست به درون پوست نفوذ کرده و وارد سیستم جریان خون مویرگها می شوند. علاوه بر این در روش استنشاقی مولکولهای کوچک عطر ها مستقیما از طریق پوشش حفره بینی به سلول های گیرنده در پیاز بویائی مغز منتقل می شوند. سپس دراین گیرنده ها پیغام های الکترو شیمیایی درباره رایحه منتقل شده که به دنبال آن یکسری مواد شیمیایی عصبی سنتز می گردد که نتیجه آن اثرات تسکینی، تحریکی، آرام بخشی یا نئشه آور در افراد می باشد. عطر ها همچنین مرکز هیجانات و حافظه را از طریق تاثیر بر سیستم عصبی limbic تحت تاثیر قرار داده و باعث ذخیره اطلاعات و بازیافت آموخته ها می شوند.

از روی مطالعه بسامد امواج مغزی معلوم شده است که استشمام اسطوخودوس امواج آلفا را در پشت مغز زیاد می کند که با احساس آرامش همراه است. بویی مثل یاسمن امواج بتا رادر جلو سر را افزایش می دهد که تشدید حالت هوشیاری را به دنبال دارد. در تحقیقی از یکسری شرکت کنندگان سوال هایی شد که به طور معمول موجب افزایش فشار های روانی می شود. برخی از افراد در همان لحظه در حال بوئیدن عطر رایحه سیب بودند. کسانی که این عطر را می بوئیدند نسبت به افراد دیگر، دارای فشار خون، ضربان قلب و سفتی عضلانی کمتری شدند.

بنابر این از این مباحث می توان نتیجه گیری نمود، انواع موادی که از راه هوا منتقل می شوند ممکن است دلیل برخی از رفتارهای غیر قابل توضیح ما در طی روز باشد
منبع: سایت پزشک آشنا
سه شنبه هفدهم 6 1394 4:38 بعد از ظهر
چند روز پیش یکی از دوستان اودکلن فروش فعال در پی تی رو دیدم و دقایقی با هم گپ زدیم. بهش گفتم که من عطربازم و یه پاتوق کوچیک درست کردم برای عطربازها (همین فروشگاه)؛ خیلی خودمونی در مورد عطرهای مورد علاقه مون حرف می زنیم و تبادل نظر می کنیم و سلیقه مون رو به اشتراک می گذاریم.
یه بار یکی از مشتریام بهم حرف قشنگی زد:"فلانی تو جوری در مورد عطر حرف میزنی که انگار یه موجود زنده است"!و راست می گفت. به نظر من عطر (درست مثل یک قطعه موسیقی) چون با احساس و عاطفه و روان و خاطره ی آدما سر و کار داره؛شبیه موجودات زنده است. حتما برای شما هم پیش اومده که با استشمام یک رایحه؛ یه دفعه سالها در زمان جا بجا شدین و به یک زمان و مکان دیگه در ذهن تون منتقل شدین. احساسی بهتون دست داده که هیچ توضیح و توجیهی براش نداشتین. فقط می دونستین و با تمام وجود حس می کردین که این بو حالتون رو عوض کرده.
با یک رایحه که خاطره بسازی؛ این اتفاق زیاد می افته. برای من هر رایحه کلی خاطره رو به همراه داره. بعضی خاطره ها تلخن بعضی شیرین. عطر فروشی با فروختن کالاهای دیگه تفاوت داره. مشتریهای عطرهام با خودم هم ارتباط برقرار می کنن. دلیلش هم خیلی ساده است؛ چیز مشترکی بین مون هست که هر دو بهش حس داریم:عطر.
سه شنبه هفدهم 6 1394 1:39 بعد از ظهر
* شغل: عطری که سر کار استفاده می کنیدبهتر است با عطری که در میهمانی می زنید متفاوت باشد. عطر محل کار باید صمیمی و ملایم باشد و در برخورد اول ضربه ای عمل نکند؛ به خصوص در شغل هایی که با ارباب رجوع در ارتباط است.

به عنوان مثال یک کارمندبانک نباید عطر تلخ و گرم استفاده کند چون ارباب رجوع ناخودآگاه نسبت به آن فرد گارد می گیرد. اگر عطر ملایم بزنید با آن بود می تواند ارتباط بهتری برقرار کند.

بهتر است عطرهای تند، تلخ و گرم سر کار استفاده نشود چون با آدم های مختلف سر و کار دارید و همانطور که گفته شد اولین احساس از بوی عطر به طرف مقابل منتقل می شود و چه بهتر است این حس در دیدار نخست تند و ضربه ای نباشد.

* میهمانی: عطری که در میهمانی زده می شود بستگی به نوع میهمانی دارد. میهمانی های رسمی براساس نوع لباس هم فرق می کند. مثلا با کت و شلوار یا در جلسات کاری که قرار است موضع خود را به شکل محکم مشخص کنید باید عطر تلخ و گرم بزنید.

بوی تلخ، قدرت و غرور را می رساند اما در میهمانی های معمولی بهتر است از عطر ملایم و خنک استفاده کنید.اگر میهمانی در فضای باز برگزار می شود توصیه می کنیم عطر تلخ و گرم بزنیدچون فضای باز باعث می شود بو به شکل ملایم پخش شود اما اگر ملایم بزنید درفضا گم می شود و بویی به مشام نمی رسد.

* سن و سال: سن و سال از جمله معیارهایی است که باید در انتخاب عطر به آن توجه کنید. معمولا سازنده های عطر بر روی شیشه به عنوان پیشنهاد اینکه عطر برای چه سن هایی مناسب است را می نویسند. در کل هر چه سن پایین تر باشد،عطر ملایم، خنک، میوه ای، برگی و گلی بهتر است. سن هر چه بالاتر می رود، ادویه و چوب وارد آن می شود و برای این سن مناسب تر است.
منبع:اقتصاد آن لاین
سه شنبه هفدهم 6 1394 1:28 بعد از ظهر
با سلام به همه ی عزیزان؛ در برخی پیام های خصوصی یا روی وایبر و واتساپ بعضی دوستان سلیقه ی شخصی بنده رو در خصوص عطر می پرسن. من راستش مدتیه که ترکیب عطرها رو استفاده می کنم! جدیدترین ترکیبی که ساختم و یک بوی میوه ای خنک خیلی محشر پیدا کرد ترکیب اگزریوس؛بی دلیشس و کرید اونتوس هستش که یه کم پگاسوس هم توش ریختم.
یک بلک ارکید مخصوص خودم هم دارم(!) که بوی تلخ و خنک داره. 212 تلخ و بی دلیشس خنک رو به بلک ارکید اضافه می کنم و ترکیبش به دلم می شینه. این روزها بیشتر بوی تلخ و خنک دلم می خواد. سلیقه ی بویاییم ثابت نیست و هر از گاهی تغییر می کنه. برای شما هم همین طوره؟ در یک سال اخیر تغییری داشته؟
سه شنبه هفدهم 6 1394 1:13 بعد از ظهر
X