معرفی وبلاگ
پاتوق عطربازها؛ وبلاگ جمعی علاقمندان عطر و اسانس و اودکلن است که با نگاهی حرفه ای به نقد و بررسی تخصصی عطرها می پردازند و تجربه های خویش را از ترکیب عطرها در اختیار دیگران قرار می دهند. پاتوق عطربازها؛معتبرترین و مطمئن ترین مرجع و فروشگاه اینترنتی عطر و اسانس ایران برمبنای صداقت و تخصص؛کانون مشاركت فرهيختگان در سنجش حرفه اي عطرهاست. شماره تلگرام؛ ایمو؛ واتساپ؛ سروش و آی گپ جهت تماس و ارتباط 09351790405 رضا هادی. لطفا توجه کنید: پاتوق عطربازها هیچ وبلاگ دیگری جز همینجا در سایت تبیان؛ ندارد.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 359313
تعداد نوشته ها : 115
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي

“منبع اصلی ادکلن های گرانقیمت دنیا” چیه؟ شاید گرانقیمت ترین عطرهای جهان دارای مواد اولیه گرانقیمت باشند و یا شاید به خاطر برند آن ها باشد. گرانقیمت ترین عطرهای جهان معمولا از برندهای معتبری تولید می شود. یکی از منابع اصلی و پر استفاده در ساخت عطر و ادکلن ، گیاهان به خصوص گلها هستند. احتمالا شما هر هفته یا هر روز با آنها برخورد دارید و نمی دانید که این گل یا آن گیاه همان ماده اولیه ای عطری است که شما چند روز پیش پول زیادی برای خریدن ادکلنی با همان بو پرداخت کردین و به سادگی از کنار آن می گذرید. این گیاهان استفاده گسترده ای چه در ساخت روغن اصلی عطر و چه در ساخت بخش های دیگر دارند . منابع یا قسمتهای خوش بوی گیاهان می تواند گل برگ ها، پوست درختان ، چوب آنها، دانه ها ، ریشه ها پوست میوه ها ،صمغ ها و شیره های گیاهی باشند و اغلب اوقات به صورت یک راز ترکیبی باقی می ماند. در زیر نام و معرفی ۱۵ گل و گیاه مهم که “منبع اصلی ادکلن های گرانقیمت دنیا” می باشند آمده است :
 ۱-رز محمدی:
رز محمدی و رز دو تا از مهمترین منابع مهم عطر سازی است .عطر گل رز یا روغن گل رز بسیار گران بها است به طوری که در ساخت تنها یک گرم روغن گل رز به بیش از ۱۰۰۰ شکوفه گل نیاز داریم .این عصاره معمولا به روش عرق گیری بدست می آید.
۲-عصاره رز:
به صورت گسترده در در صنایع آرایشی و بهداشتی ،صابون سازی و مواد غذایی کاربرد دارد .روغن این گل معمولا در بلغارستان ،ترکیه یا در فرانسه تهیه شده و به کشور های دیگر فرستاده می شود .جای تعجب است که چرا عطر گل محمدی کاشان ما درصنایع عطر سازی دنیا شناخته شده نیست یا حداقل ردی از نام آن در برند های معرف به چشم نمی خورد .
۳-یلانگ یلانگ:
این گل به طور گسترده در ساخت ادکلن های آسیایی یا شرقی مثل chanel 5 یافت می شود .محل زندگی این گیاه کمیاب در آسیای شرقی به خصوص فیلیپین است .
۴- یاسمن:
بعضی از گونه های گل یاس بسیار مناسب برای عرق گیری و استفاده در عطر است ،این گل به کشور فلیپین نسبت داده می شود و در این کشور به نام سمپاگیتا شناخته می شود .
۵- گل ابریشم:
این گل در خیلی مناطق به نام گل سوزنی شناخته می شود کاربرد زیادی در صنایع عطرسازی دارد . عصاره این گل که از طریق عرق گیری یا تقطیر به دست می آید به نام cassie مشهور است این اسانس به طور گسترده در صنایع عطر سازی به خصوص اروپا استفاده می شود و هند بزرگترین تولید کننده اسانس این گل در جهان است .
۶- میخک
این گل اگر چه خیلی جذاب نیست اما رایحه آن بشدت خوش بو است این گل مطبوع در عطر سازی ، ساخت لوازم آرایش کاربرد دارد ؛ملکه الیزابت علاقه زیادی به این گل داشته و این گل را در گلدان های اتاق و جعبه های گل کنار پنجره قرار می داد تا هوای آمیخته با عطر این گل را استشمام کند .
۷- گل مریم:
این گل دلفریب و عاشقانه یکی از این منابع مهم عطرسازی است و اغلب در قلب رایحه ها به کار می رود یعنی در دسته اسانس های میانی جای میگیرد و شما آن را بعد از مدتی از اسپری کردن ادکلن روی خودتان تا مدتی طولانی احساس می کنید .
۸- وانیل:
گلی دیگر که کاربرد گسترده ای در هنر ادکلن سازی وعطر سازی به اندازه مواد خوراکی دارد گل وانیل است . این گل در ساخت عطر به عنوان یک رایحه برانگیزنده و درمان کننده هیجان خفته به کار گرفته می شود .
۹- بنفشه:
یکی از منابع مهم صنایع عطرسازی گل بنفشه است . طراحان عطر و ادکلن از اکثر قسمتهای این گیاه ریشه،…و آن در ساخت عطر استفاده می کنند و این گیاه از منابع پر استفاده است .
۱۰- مریمی یا مریم گلی:
رایحه این بسیار لطیف و ظریف است و در عطر به طور گسترده مصرف می شود
۱۱- آویشن:
معمولا روغن اساسی ادکلن ها از ۲۰% تا ۵۵% عطر آویشن ساخته شده است از خواص مهم این گیاه خاصیت ضدعفونی کنندگی آن است.
۱۲- نعناع:
این گیاه یکی از منابعی است که در روغن اساسی با نسبت ۴۰% تا ۹۰% به کار می رود و در ساخت لوازم بهداشتی هم کاربرد دارد .
۱۳- اسطوخودوس:
گل سنبل به طور گسترده در باغها رشد می کند و گل ها و شکوفه های این گل یکی از منابع وسیع ساخت عطر است
۱۴- نعناع هندی:
نعناع هندی گیاهی با رایحه سنگین و قوی است . این گیاه از صد سال پیش تا به امروز به امروز در ساخت عطر و ادکلن استفاده می شود .
۱۵- رزماری:
رزماری یک رایحه جنگلی و دائمی مثل برگ های چهار فصل این گیاه است رزماری یک گیاه بومی از منطقه مدیترانه است و یکی از بزرگترین منابع تولید عطر بشمار می رود رزماری از گیاهان یا ادویه هایی است که در داروسازی وغذا و لوازم آرایشی و نوشیدنی ها هم استفاده می شود
دوشنبه دوم 9 1394 10:24 صبح
وقتی دهها عطر داری؛ هر ساعتی دلت یک رایحه رو می خواد؛ دوست داری تند تند عطرتو عوض کنی. حالا اگه عطری رو زده باشی که موندگاریش بالا باشه؛ یا بایدلباستو عوض کنی (اگه روی لباس زده باشی) یا دوباره باید استحمام کنی (اگه روی پوست زده باشی).
دوستانی که تعداد عطرهاشون کمتره احتمالا برعکس هستن و دوست دارن هر چقدر بیشتر یک بو بر لباس یا یدن شون بمونه.
یک راه حل خوب اسپری هم زمان چند عطره که با هم هماهنگی دارن. در ساعات مختلف میشه یکی رو بیشتر اسپری کرد و توازن قبلی رو بر هم زد و تعادل جدیدیرو ساخت. به نظرم روش مناسبیه برای تنوع طلبهایی مثل ما.
شنبه چهارم 7 1394 10:58 بعد از ظهر
تقریبا همه اسانسها به بازسازی نت انتهایی می پردازن ( به خصوص موقعی که با یک ترکیب پیچیده روبرو هستیم در اودکلن) و شخصا جز در مواردی نادر که یا رایحه از پیچیدگی به لحاظ نتها برخوردار نبوده یا استثناء پیش اومده شاهد حضور تک تک نتها در اسانس نبودم. به خصوص نت ابتدایی خیلی از اودکلنها که فقط چند دقیقه اول اسپری حس میشن و بعد سریع جاشون رو به نت میانی میدن. یکی از دلایلی که همیشه میگم اسانس ؛ اسانسه و اودکلن؛ اودکلن؛ همینه. من در مورد اسانسهای واقعی و موجود دارم حرف میزنم؛ نه از اسانسهای تخیلی ساخته پرداخته ذهن برخی عطرفروشها. گاهیتوصیفهای عجیب غریبی در مورد برخی اسانسها از زبان فروشندگانشون می خونم که برای لحظه ای میگم نکنه یک شرکت اسانس سازی جدید درست شده و من بی خبرم!
خنده دار این که گاهی نه فقط فروشنده ها؛ بلکه در بین خریدارانهم کسانی پیدا میشن که اسکناس 7 تومنی چاپ می کنن. با یکی چند وقت پیش برخورد کردم که می گفت وارد کننده اسانس از شرکتهای بسیار معروف و کار درستی است که حتی اسمشون هم کسی در ایران نمی دونه ( و البته "جناب صاحب اسکناس" لحظه ای با خودش فکر نمی کرد که حداقل بعد این که خودش این اسانس رو وارد کرده که دیگه بقیه باید بشناسن!!). بگذریم از این نکته که جز دو شرکت معروف که یکیش بخاطر آمریکایی بودن فعلا امکان واردات محصولاتش نیست وصراحتا نماینده دوبی شون به من گفت تا برداشته شدن تحریمها امکان فروختن عطر به شما رو نداریم - متن ای میلش رو در پاتوق منتشر کردم برای همه - و یکی هم شرکتی آلمانی است که متولی درست درمونی نداره و گاهی به ندرت عطراش میاد ؛ باقی شرکتهای معروف ؛ در ایران متولی شناخته شده دارن؛ اینجور نیست که من نوعی همین امروز بیام تو کار عطر و از همون روز اول هم ادعا کنم نماینده رسمی - اونم از نوع انحصاری (!) - فلان شرکتم!
جمعه سوم 7 1394 10:48 صبح
به نظر من رایحه تلخ و خنک به درد هر جا بخوره به درد مراسم سوگوارینمی خوره! حس من اینه که این رایحه زیادی شاده برای جایی که غم و اندوه زیاده. هم در پاتوق برخی دوستان قبلا نوشتن که مثلا گری وتیور رو (که تلخه وخنک) گذاشتن برای مجالس رسمی و عروسی؛ هم در بیرون پاتوق برخی از مشتریهاموقتی رایحه تلخ و خنکی (مثلا آرکان وایت) رو دادم بو کردن گفتن چقدر بوی شادی داره!
شما هم مقیدین که در مراسمی که شرکت می کنید بوی مناسب و در شان مجلس رو استفاده کنین یا فقط بوی خوش باشه کافیه و هر چی دست تون اومد میزنین رو لباس تون؟
 
چهارشنبه بیست و پنجم 6 1394 11:17 صبح
گفتگویی با دکتر کامران کامروا، متخصص گوش، حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران.

آیا می‌توان حس چشایی یا بویایی را تقویت کرد؟

نه، نمی‌توان هیچ‌یک از حواس خود، از جمله حس بویایی، چشایی یا بینایی را تقویت کرد. البته امکان حساس کردن حس‌های مختلف وجود دارد؛ مثلا با بو کردن مکرر مواد مختلف، حس بویایی به آن بوهای خاص حساس‌تر می‌شود اما همان‌طور که گفتم، امکان ارتقا و تقویت این حس‌ها با هیچ تکنیکی وجود ندارد.

چرا برخی افراد حس چشایی و بویایی قوی‌تری دارند؟

داشتن حواس قوی یا ضعیف، کاملا ژنتیکی،‌ فردی و حسی- عصبی است؛ یعنی برخی افراد به‌طور ژنتیکی و مادرزاد، حس لامسه،بویایی و چشایی قدرتمندتری دارند. قوی یا ضعیف بودن حواس افراد، به آستانه عصبی آنها بستگی دارد؛ مثلا برخی از افراد آستانه درد پایین‌تر و برخی آستانه درد بالاتری دارند. در مورد حس چشایی و بویایی هم همین مساله صدق می‌کند.

داشتن حس چشایی و بویایی قوی می‌تواند فایده یا ضرری برای فرد داشته باشد؟

ضرری که ندارد اما فایده دارد؛ اولین فایده‌اش این است که چنین افرادی می‌توانند به کمک حس بویایی و چشایی خود به راحتی سلامت و طعم مطلوب خوراکی‌هایی را که می‌خورند، حس کنند و از مصرف احتمالی غذاهای فاسد، آلودهیا نامناسب در امان بمانند.
از افرادی که حواسی بسیار قوی دارند و تعدادشان هم بسیار اندک است، در صنایع مختلف مانند صنایع تولید عطر و ادکلن، لوازم آرایشی، شکلات و سایر موادغذایی کمک گرفته می‌شودزیرا چنین افرادی می‌توانند با حس بویایی و چشایی قوی خود، کیفیت عطر یا طعم محصولات را تایید کنند. حتی گاهی دیده می‌شود که از این افراد در مراکزنظامی برای کشف برخی مخدرها هم استفاده می‌شود.

آیا عادت‌های غلطی در زندگی وجود دارند که باعث ایجاد اختلال در سلامت حس چشایی و بویایی ما شوند؟

بله، بدترین عادتی که می‌تواند حس چشایی و بویایی را به شدت تضعیف کند، سیگارکشیدن و مصرف دخانیات است.مصرف این مواد، هم باعث تخریب دیواره عصب می‌شود و هم مخاط را ضعیف می‌کند. حواس چشایی و بویایی که فعالیت فیزیکی و شیمیایی دارند، با تحریک هر نوع ماده‌ای که به هر نحوی باعث از بین رفتن مخاط شوند، روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند. البته بیماری‌هایی مانند رینیت، آلرژی‌های غیرفصلی، سرماخوردگی، عفونت‌های داخل بینی، سینوزیت، پولیپ و مصرف برخی داروها هم می‌توانند بر کاهش حس بویایی و چشایی تاثیر بگذارند. به همین دلیل توصیه می‌شود در صورت ابتلا به چنین بیماری‌هایی و برای پیشگیری از ایجاد اختلال در حواس بویایی و چشایی، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا اقدام‌های درمانی لازم برایتان انجام شود.


آیا اینکه می‌گویند خوردن غذا و نوشیدنی‌های داغ در درازمدت باعث ایجاد اختلال در حس چشایی می‌شود، درست است؟

بله، اگر فردی نوشیدنی یا موادغذایی داغ، نوشیدنی‌های الکلی و تنباکوی جویدنی استفاده کند،‌ تاثیری منفی روی مخاط زبان و دهان او می‌گذارند و در درازمدت باعث ایجاد اختلال چشایی در وی می‌شوند و حساسیت چشایی فرد را کاهشمی‌دهند.
با تشکر از مصاحبه کننده خانم لیلی افروغ. منبع سایت هفته نامه سلامت.
دوشنبه بیست و سوم 6 1394 11:33 صبح
اگه بشه مدال "زرشک طلایی" (!) اهدا کرد به شرکت های تولید کننده عطر؛ بنده این مدال رو به شرکت keva میدم که با اختلاف خیلی زیاد از بقیه (حتی از یک شرکتی مثل ایبرشم اسپانیا که عطرهای عمدتا بی کیفیت و بی ارزشی داره) رتبه اول رو به خودش اختصاص میده. نکته ی جالب این که می گفتن اگه از ما میخوای عطر بخری باید از هر عطرحداقل 50 کیلوگرم سفارش بدی. شرکت keva هندیه و با توجه به توصیفاتی که ازعدم رعایت بهداشت در هند شنیدم (بنا به شنیده های موثق و معتبر معابر عمومی؛ کوچه و خیابان برای هندی ها؛ دستشویی محسوب میشه!) برام قابل فهمه که چرا عطرهای هندی باید این قدر بوی تند و زننده و فجیع داشته باشه! فقط این برام سواله که چه فکری می کنن در مورد مردم ایران که این عطرها رو آوردن اینجا عرضه کنن؟!
 
يکشنبه بیست و دوم 6 1394 7:30 بعد از ظهر
X