معرفی وبلاگ
پاتوق عطربازها؛ وبلاگ جمعی علاقمندان عطر و اسانس و اودکلن است که با نگاهی حرفه ای به نقد و بررسی تخصصی عطرها می پردازند و تجربه های خویش را از ترکیب عطرها در اختیار دیگران قرار می دهند. پاتوق عطربازها؛معتبرترین و مطمئن ترین مرجع و فروشگاه اینترنتی عطر و اسانس ایران برمبنای صداقت و تخصص؛کانون مشاركت فرهيختگان در سنجش حرفه اي عطرهاست. شماره تلگرام؛ ایمو؛ واتساپ؛ سروش و آی گپ جهت تماس و ارتباط 09351790405 رضا هادی. لطفا توجه کنید: پاتوق عطربازها هیچ وبلاگ دیگری جز همینجا در سایت تبیان؛ ندارد.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 359363
تعداد نوشته ها : 115
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي
وقتی تنش هیجانی یا روانی تحت کنترل در آید، آن دسته از اختلالات جسمانی – که عوامل هیجانی و روانی را در میان علل زمینه ای خود دارند- اغلب بر طرف می شود یا درمان آنها آسانتر می گردد.

وقتی که اسانس های روغنی معطر به روش استنشاق یا از طریق موضعی استعمال شدند، به علت کوچکی مولکول هایشان به سرعت از طریق فولیکول های مو یا منافذپوست به درون پوست نفوذ کرده و وارد سیستم جریان خون مویرگها می شوند. علاوه بر این در روش استنشاقی مولکولهای کوچک عطر ها مستقیما از طریق پوشش حفره بینی به سلول های گیرنده در پیاز بویائی مغز منتقل می شوند. سپس دراین گیرنده ها پیغام های الکترو شیمیایی درباره رایحه منتقل شده که به دنبال آن یکسری مواد شیمیایی عصبی سنتز می گردد که نتیجه آن اثرات تسکینی، تحریکی، آرام بخشی یا نئشه آور در افراد می باشد. عطر ها همچنین مرکز هیجانات و حافظه را از طریق تاثیر بر سیستم عصبی limbic تحت تاثیر قرار داده و باعث ذخیره اطلاعات و بازیافت آموخته ها می شوند.

از روی مطالعه بسامد امواج مغزی معلوم شده است که استشمام اسطوخودوس امواج آلفا را در پشت مغز زیاد می کند که با احساس آرامش همراه است. بویی مثل یاسمن امواج بتا رادر جلو سر را افزایش می دهد که تشدید حالت هوشیاری را به دنبال دارد. در تحقیقی از یکسری شرکت کنندگان سوال هایی شد که به طور معمول موجب افزایش فشار های روانی می شود. برخی از افراد در همان لحظه در حال بوئیدن عطر رایحه سیب بودند. کسانی که این عطر را می بوئیدند نسبت به افراد دیگر، دارای فشار خون، ضربان قلب و سفتی عضلانی کمتری شدند.

بنابر این از این مباحث می توان نتیجه گیری نمود، انواع موادی که از راه هوا منتقل می شوند ممکن است دلیل برخی از رفتارهای غیر قابل توضیح ما در طی روز باشد
منبع: سایت پزشک آشنا
سه شنبه هفدهم 6 1394 4:38 بعد از ظهر
چند روز پیش یکی از دوستان اودکلن فروش فعال در پی تی رو دیدم و دقایقی با هم گپ زدیم. بهش گفتم که من عطربازم و یه پاتوق کوچیک درست کردم برای عطربازها (همین فروشگاه)؛ خیلی خودمونی در مورد عطرهای مورد علاقه مون حرف می زنیم و تبادل نظر می کنیم و سلیقه مون رو به اشتراک می گذاریم.
یه بار یکی از مشتریام بهم حرف قشنگی زد:"فلانی تو جوری در مورد عطر حرف میزنی که انگار یه موجود زنده است"!و راست می گفت. به نظر من عطر (درست مثل یک قطعه موسیقی) چون با احساس و عاطفه و روان و خاطره ی آدما سر و کار داره؛شبیه موجودات زنده است. حتما برای شما هم پیش اومده که با استشمام یک رایحه؛ یه دفعه سالها در زمان جا بجا شدین و به یک زمان و مکان دیگه در ذهن تون منتقل شدین. احساسی بهتون دست داده که هیچ توضیح و توجیهی براش نداشتین. فقط می دونستین و با تمام وجود حس می کردین که این بو حالتون رو عوض کرده.
با یک رایحه که خاطره بسازی؛ این اتفاق زیاد می افته. برای من هر رایحه کلی خاطره رو به همراه داره. بعضی خاطره ها تلخن بعضی شیرین. عطر فروشی با فروختن کالاهای دیگه تفاوت داره. مشتریهای عطرهام با خودم هم ارتباط برقرار می کنن. دلیلش هم خیلی ساده است؛ چیز مشترکی بین مون هست که هر دو بهش حس داریم:عطر.
سه شنبه هفدهم 6 1394 1:39 بعد از ظهر
* شغل: عطری که سر کار استفاده می کنیدبهتر است با عطری که در میهمانی می زنید متفاوت باشد. عطر محل کار باید صمیمی و ملایم باشد و در برخورد اول ضربه ای عمل نکند؛ به خصوص در شغل هایی که با ارباب رجوع در ارتباط است.

به عنوان مثال یک کارمندبانک نباید عطر تلخ و گرم استفاده کند چون ارباب رجوع ناخودآگاه نسبت به آن فرد گارد می گیرد. اگر عطر ملایم بزنید با آن بود می تواند ارتباط بهتری برقرار کند.

بهتر است عطرهای تند، تلخ و گرم سر کار استفاده نشود چون با آدم های مختلف سر و کار دارید و همانطور که گفته شد اولین احساس از بوی عطر به طرف مقابل منتقل می شود و چه بهتر است این حس در دیدار نخست تند و ضربه ای نباشد.

* میهمانی: عطری که در میهمانی زده می شود بستگی به نوع میهمانی دارد. میهمانی های رسمی براساس نوع لباس هم فرق می کند. مثلا با کت و شلوار یا در جلسات کاری که قرار است موضع خود را به شکل محکم مشخص کنید باید عطر تلخ و گرم بزنید.

بوی تلخ، قدرت و غرور را می رساند اما در میهمانی های معمولی بهتر است از عطر ملایم و خنک استفاده کنید.اگر میهمانی در فضای باز برگزار می شود توصیه می کنیم عطر تلخ و گرم بزنیدچون فضای باز باعث می شود بو به شکل ملایم پخش شود اما اگر ملایم بزنید درفضا گم می شود و بویی به مشام نمی رسد.

* سن و سال: سن و سال از جمله معیارهایی است که باید در انتخاب عطر به آن توجه کنید. معمولا سازنده های عطر بر روی شیشه به عنوان پیشنهاد اینکه عطر برای چه سن هایی مناسب است را می نویسند. در کل هر چه سن پایین تر باشد،عطر ملایم، خنک، میوه ای، برگی و گلی بهتر است. سن هر چه بالاتر می رود، ادویه و چوب وارد آن می شود و برای این سن مناسب تر است.
منبع:اقتصاد آن لاین
سه شنبه هفدهم 6 1394 1:28 بعد از ظهر
اینو از من به عنوان عطرباز بشنوید؛ متاسفانه دروغ و فریب (که فوق العاده شایع است در بین مردم) در بین عطرفروشها بیداد می کنه. براتون یک مثال میزنم:
چند برادر که به عنوان "آقای ق" معرفی شون می کنم اخیرا عطرهاشون رو (با کیفیت واقعا افتضاح) با عنوان برندی دارن میفروشن که اصلا وجود خارجی نداره."آقای ق" خیلی جدی ادعا می کنه که "بی ناموسم(!) اگه خودمو نکشم؛ اگه کسی پیدا بشه تو عطر بیشتر از من بفهمه"! این آقا بالای 50 سال سن داره و من چند هفته پیش؛ اول با برادر کوچکترش (همکارش)که او هم ادعا داشت عطرهاش بهترین های جهانن و هیچ کس اندازه او نمی فهمه - اما تهدید به خودکشی نکرد؛اگه کسی پیدا شه بیشتر عطر بشناسه و آرزو می کرد یکی بیاد روش رو در عطر کم کنه- اشنا شدم. فکر کردم عطرهای شرکت جدیدی رو آوردن معرفی کنن و طبق معمول؛ مشتاقانه رفتم برای تست. حدود 15 عطر رو که تست کردم دیدم وضع کیفی عطرها خیلی خرابه؛ به برادر کوچیکه که گفتم رفت تو فاز ادعاهای بزرگ و دروغین ...بحث مون رسید به اینجا که گفت عطرهای من مطابق جدیدترین نسخه اودکلنهاست که همه شون بوهاشون تغییر کرده و من به انگلیسی بهش گفتم اطلاعات من در خصوص اودکلنها از منبعی مثل سایت فرگرانتیکاست.
مشخصبود که این آقای بسیار مدعی؛ انگلیسی نمی دونست ؛ یکی از ظرفهای الومینیمیعطرشو داد گفت بخون و ترجمه کن روش چی نوشته. با خوندن و ترجمه اش؛ فهمید با آدم بسیار با سوادی طرفه که با ادعاهای مسخره و دروغش نمی تونه فریبش بده. در یک لحظه خرد شد و شکست ... گفت شما با سوادی؛ بقیه عطرفروشها این جوری نیستن ...
بگذریم؛ نکتهی خیلی مهمش این بود که من همونجا یقین کردم این برندی که کل مغازه شون باهمون یک عنوان پر شده اصلا وجود خارجی نداره (که اینا نمایندگیش باشن!)
به دو دلیل
:
1 - متن انگلیسی روی ظرف ایراد داشت و محاله یک شرکت خارجی چنین سوتی بزرگی بده! انگلیسی شون از من قطعا قوی تره و غلط املایی یا دستوری و معنایی اونم روی ظرف محصولشون امکان نداره رخ بده.
2- آقای "ق" کوچک انگلیسی بلد نبود و حرفهای منو نمی فهمید وقتی انگلیسی حرف زدم؛ اما متنی که به فارسی داده بود یک مترجم کم سواد اونو به انگلیسی ترجمه کرده بود و خودشون چسبونده بودن روی این ظرفها؛ می دونست چیه. برای همین به من گفت اونو به فارسی ترجمه کنم تا اگه با متن فارسیش - که می دونست چیه - می خوند مطمئن شه من انگلیسی بلدم و بی خیال ادامه "حرف مفت زدن"هاش بشه.
آقای "ق"؛ برادر بزرگه؛ بی خبر از کم شدن روی برادر کوچیکه؛ رفت برای خودش دور برداره که خیلی ساده و صریح بهش گفتم؛ آقا این شرکتی که شما ادعای فروش عطرهاشو دارین اصلا وجود خارجی نداره ...

من اسم و آدرس و تلفن همه وارد کننده های عطر از شرکت های نام و نشان دار رو دارم. (همه نمایندگی های شرکتهای عطرسازی معروف) تودفتر خیلی هاشون رفت و آمد دارم؛ با برخی هم تلفنی در ارتباطم. وقتی شرکتهای عطر سازی به کسی نمایندگی میدن؛ امکان نداره مستقیم به شما عطر بفروشن و اگه شما باهاشون تماس بگیری فقط ارجاع میدن به نمایندگی شون. بعدا هم از نمایندگی تماس می گیرن که فلانی؛ شما که با شرکت فلان برای عطر تماس گرفتی؛ نماینده انحصاریشون در ایران ما هستیم. بگو چی می خوای برات بفرستیم. خودم ؛ یک بار در سال 89 و بار دیگر پارسال با دو شرکت مطرح تماس گرفتم و عملا دیدم که هیچ راهی برای واردات موازی و همزمان از شرکت اصلی وجود نداره. یعنی یک شرکت عطرسازی در ایران دو تا نماینده نداره.
قبلا توضیح دادم که یک شرکت عطرسازی؛ بنا به سفارشی که دریافت کرده یک عطر رو می سازه. مثلا شرکت لوزی عطری که برای اروپا می سازه یک کیفیت داره؛ عطری که برای پاکستان می سازه یک کیفیت دیگه داره و ...
حالاما در ایران؛ اگه مثلا عطر لوزی رو از نمایندگیش (آقای سعید تقی زاده) بخریم یک کیفیت داره؛ اگه مثلا از آقای (م. ع) خریداری کنیم یک کیفیت دیگه داره. کاملا متفاوت. آقای م.ع خودش وارد کننده عطره و اتفاقا از عطر لوزی هم وارد می کنه با این توضیح:
1 - هیچ وقت ادعای دروغین و خنده دار و بچه گول زنک نمایندگی لوزی رو نداره؛ چون آدم عاقلیه و نمی خواد خودشو مضحکه عام و خاص بکنه.
2- خیلی راحت میگه که من از پاکستان وارد می کنم. یعنی لوزی پاکستان رو میاره (که کیفیتش با لوزی که آقای تقی زاده میاره یکی نیست) .
3- عطر وارد کردن از پاکستان یا دوبی کار سختی نیست! همه می تونن انجام بدن.
شنبه جهاردهم 6 1394 10:28 بعد از ظهر
تا حد بسیار زیادی می تونم بگم دیگه هیچ عطری رو تنهایی استفاده نمی کنم. شاید لزوما در یک ظرف ترکیب نکنم؛ اما حتما چند تا رو که بوهاشون با هم هماهنگن رو هم زمان اسپری می کنم. نمیخوام توهین بشه به کسی از دوستان؛ امابه نظرم اسپری یک عطر به تنهایی؛ اصلا رفتاری حرفه ای و عطربازانهنیست. دست کم خالی از هر گونه ذوق و حلاقیته. عطرباز باید عطرشو خودش بسازه. با اتکا به شامه اش و با حدس و خطا. به مرور زمان با بازخوردهایی کهاز دیگرون می گیره حرفه ای تر میشه.
برای دوستان کم تجربه تر؛ ترکیب در یک ظرف رو اصلا توصیه نمی کنم.هم چنین استفاده از عطر رو فقط به صورت اسپری و حتما در ترکیب با فیکساتورتوصیه می کنم. به خصوص وقتی که می خواین چند تا رو اسپری هم زمان کنین حتما اودکلنهاتون رو لایت کنین! در غیر این صورت؛ خدا به داد اطرافیانتون برسه که چه حجم غلیظی از عطر رو باید تحمل کنن که معلوم همنیست ترکیبشون خوب در اومده یا نه!
شنبه جهاردهم 6 1394 10:24 بعد از ظهر
X