معرفی وبلاگ
پاتوق عطربازها؛ وبلاگ جمعی علاقمندان عطر و اسانس و اودکلن است که با نگاهی حرفه ای به نقد و بررسی تخصصی عطرها می پردازند و تجربه های خویش را از ترکیب عطرها در اختیار دیگران قرار می دهند. پاتوق عطربازها؛معتبرترین و مطمئن ترین مرجع و فروشگاه اینترنتی عطر و اسانس ایران برمبنای صداقت و تخصص؛کانون مشاركت فرهيختگان در سنجش حرفه اي عطرهاست. شماره تلگرام؛ ایمو؛ واتساپ؛ سروش و آی گپ جهت تماس و ارتباط 09351790405 رضا هادی. لطفا توجه کنید: پاتوق عطربازها هیچ وبلاگ دیگری جز همینجا در سایت تبیان؛ ندارد.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 359237
تعداد نوشته ها : 115
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي
چند وقت پیش همکاری اومد کلی تعریف و تمجید کرد که فلانی کارت درسته خیلی اصولی کار می کنی واقعا لذت بردم و .... بعد تو پیام خصوصی پرسید اسم شرکتهایی که باهاشون کار می کنی رو بهم بگو! تازه متوجه شدم دلیل این همه تعریف تمجید چیه!
خب برادر؛ برو محصولات تک تک شرکتها رو تست کن تا اگه شامه ات شامه عطرساز باشه بتونی متوجه شی که فلان عطر رو کدوم کمپانی بهتر ساخته . این حق منه که تجربه ام رو در این زمینه در اختیار شما قرار ندم. براش وقت گذاشتم و زحمت کشیدم. تنها وظیفه من گلچین عطرهای خوب و عرضه به دوستانه. اگه منم حرفه ای نبودم می رفتم فله ای عطر می آوردم از شرکتهای مختلف.
خوش بختانهامروز در موقعیتی هستم که برخی از وارد کنندگان براشون سمپل میاد از من میخوان براشون تست کنم تا اگه خوب بود Order بدن و اگه من تایید نکردم بی خیالش شن. دوستان پاتوق خوشحال میشن اینو بخونن. اما مطمئنم رقبا حالشون بدمیشه! برای من اهالی پاتوق اهمیت دارن.
جمعه بیست و پنجم 10 1394 11:46 صبح
در مورد دوستانی که سوال می کنند برای پیشنهاد اسانس بنده فقط همین مختصر تجربه ام رو به اشتراک می گذارم.
اساسا تجربه هر رایحه، چه از نظر ارزیابی کیفیت و چه از نظر پخش و ماندگاریبسیار امری شخصی و بسته به سلیقه و شامه هر فرد است، این مطلب را بارها دوستان به عناوین مختلف متذکر شدند.
پیشنهاد من این است که چند رایحه که در پاتوق پرفروش هستند و اکثریت از آنها راضی هستند را انتخاب کنید، به طور کلی دو معیار گرمی و سردی، شیرینی وتلخی را در نظر بگیرید. و درگیر بررسی های مفصل و نظرات جزئی دوستان نشوید. تجربه بنده این است که در این مرحله پشیمان نخواهید شد!
بعد هم آرام آرام با دیگر عطرها آشنا می شوید و سلیقه خود را کشف می کنید. بنده با تکیه صرف بر بررسی ها هرگز فکر نمی کردم آنچه عطرهای محبوبم اینهایی باشد که امروز هست، پس پیشنهاد می کنم قبل از تجربه ی مستقیم خیلی بررسی های مختلف را مد نظر قرار ندهید. آن بررسی ها برای کسی که کار را تجربه نکرده است فقط می تواند فضای کلی رایحه را بازسازی کند، و جزئیات که اتفاقا خیلی پر اهمیت هستند به سختی بدون تجربه کار قابل بازسازی است.

سخن آخر حقیر برای هر کسی که در هرجای دنیا می خواهد قدری به عطاری بپردازد، عطربازی کار باحالی است، از آن غافل نشوید!
شنبه دوازدهم 10 1394 11:17 صبح
دوباره اسانس از کمپانی خاص تام فورد  فکر کنم از درون لیست خاص ترین کمپانی های عطر هر کس تام فورد  جزو ۵ تای اولشون هستش
خب برسیم سر بحث گری وتیور این اسانس مطمئنن معتدل و بوی کاملا چهار فصل داره یعنی  هم تابستون موجب شادابی شما میشه هم تو نم بارونی که امشب میباره و من الان با زدن این اسانس دارم لذت می برم
بوی این اسانس بوی جنگلی و به مقدار کم ادویه ای داره و وقتی اسپری می کنید باعث شادابی و انرژی میشه اونقدر که این بو خاص و شیکه من به شخصه نمی تونم زیاد از موادی که تو ساختش استفاده شده اطلاع پیدا کنم فقط چوب و خزه البته حس شامه من بوی لیمو هم ازش میگیره که خیلی دوستش دارم کمی هم از عطر بگذره بوی ادویه کمی که در اون بود کاملا جای خود رو به بوی جنگلی میده برای همین در کل مدت روز شما از بوی این عطر لذت میبرید
برسیم به موندگاریش که برای عطر معتدل چنین موندگاری زیادی خیلی عجیبه موندگاریش روی لباس به راحتی چند روز هم میرسه و پخش بوی عالی این عطر برای کسانی که از پخش بو و ماندگاری عطرهای خنک ناراضین گزینه بسیار خوبیه
بهترین پوشش برای این عطر به نظر من پوشش رسمی و نیمه رسمی است چون تو بوی این عطر وقار و جذابیت مردانه رو میشه حس کرد و چندین چند بار اسم این عطر را مرد ها چه آشنا چه غیر آشنا از من پرسیدن
این عطر هم مانند بسیاری از عطر های تام فورد بالای 400 هزار تومان است و شما می تونید با هزینه خیلی کمتر از پاتوق آقا رضا تهیه کنید
mohammadperfume

جمعه یازدهم 10 1394 11:36 بعد از ظهر
پاسخ من و بهرام به علی:
آقا؛ من با احساس نیازی که شما می کنی و مایه آزار شما شده راحت نیستم. دانشجوی عطرسازی که نیستیم تا به ما درسی داده باشند و یاد نگرفته باشیم! لابد در مدارس عطرسازی؛ مواد اولیه را یک به یک (حالا چه طبیعیش چه مصنوعیش) عرضه می کنند و سپس می خواهند تا بازشناسیم. الان به نظر بنده هیچچیز در وهله اول مهمتر از لذت بردن از بوی خوش نیست. خود من گاهی قبل از تست اسانسهای جدید میرم جزییات مربوط به اودکلنش رو می خونم ببینم تلاش کردن چه نتی رو در اسانس بازسازی کنن. یا بعدش میرم سر وقت سایت هایی مثل فرگرانتیکا. اما همه اینها فرع بر لذت بردنمه. من نیاز دارم با یک رایحه مست بشم و باهاش خاطره بسازم یا عمق خاطراتمو افزون کنم. گاهی برای این کاردر حین شنیدن آهنگ مورد علاقم عطری رو بو می کنم تا بعدا هر یک دیگری رو برام تداعی کنه.
اگه مشغول تحصیل در یک مدرسه عطرسازی بودم شاید قضیه فرق می کرد و این قدر تفننی نگاه نمی کردم!
******
علی آقا من با نظر رضاجان موافقم. زیاد روی تفکیک نتها تمرکز نکن و از رایحه خوش عطرها لذت ببر. تمرکز بیش از حد و وسواس دو تا ایراد بزرگ داره: یکی اینکه دیگه از بوییدن و استشمام بوی خوش لذت قبل رو نمیبری. دوم اینکه ما چون پیش زمینه ای از خیلی نتهای خالص در ذهن نداریم، نمیتونیم اون نتها رو در عطرها به خوبی تشخیص بدیم.
بقول سهراب:
کار ما نیست شناسایی راز گل سرخ
کار ما شاید اینست
که در افسون گل سرخ شناور باشیم...
دوشنبه شانزدهم 9 1394 10:58 صبح
دوستان عزیزم سلام ، شبتون بخیر و آرامی
خیلی دلم میخواد حس الآن خودم رو باهاتون به اشتراک بگذارم. شاید خودش یک انشاء بشه . لطفا نمره ندید که رفوزه میشم.
لطفا به دقت مطالعه بفرمائید بنده رو از نقطه نظرات و تجربیات صادقانه تون ، بی نصیب نگذارید.
این روزها نمونه های زیادی از برند های مختلف نیش ، رو تست کرده ام و حسابیگیج و منگ شده ام. نمیتونم نمره ای برای تستشون به خودم بدم ، چون حسابی به تشخیصم شک کرده ام. حسی که مدت زیادی است که آزارم میده. و منشاء اون همناتوانی من در درک و فهم کامل رایحه هاست. یک زمانی برام فقط این مسئله مهم بود که عطر رو از روی برندش و همچنین فقط از روی خوش بویی و ماندگاری وپخش بوی اون انتخاب کنم و در همین حد از این مسئله خوشحال و مسرور بودم. الآن علاوه بر این مورد ، یک چیز دیگه هم احساس میکنم که نیاز دارم. به ایننیاز دارم که فورا تشخیص بدم که در تست اولیه یک عطر بفهمم که از چه رایحههای مجزایی تشکیل شده. این من رو از خودم دلخور میکنه که نمیتونم یک عطر رو تست کنم و بدون دانستن قبلی اجزاء اون ، فقط با بو کردن بفهمم اجزاء متشکله اون چی هست. بارها این کار را کرده ام ، یعنی یک عطری رو انتخاب کردم و نمیدونستم که نوتهای عطر چی هست و بعد از بو کردن اون به مرور شروع کردم به نوشتن و یادداشت کردن نوتهاش ، فقط از طریق بو کردن. بعد که این کار را کردم ، آمدم این نوشته خودم را با نوتهایی که اون عطر رو تشکیل میدهو در سایتها معرفی شده ( مثلا از فرگرنتیکا یا عطر خانه ) رو مقایسه کردم.اکثرا بیشتر نوتها را اشتباه نوشته بودم و معنی اش این است که حافظه بویایی ام اصلا خوب نیست.
البته نتها و بوهایی مثل یاس – رز – گل مریم - عود – توتون – نعنا – وانیل -هلو – نتهای سبز – پرتقال و نارنج – مرکبات – چوب – دارچین و ... خیلی نوتهای دیگه که بوهاشون اظهر من الشمس هستند ، منظورم نیست. اینها رو که همه ، حتی بچه ها هم تشخیص میدن.
منظورم نتهایی مثل چرم – صندل – گردو – سرو – سدر – یلانگ یلانگ – گالبانوم– آب – نمک – قند – بنزوئین – روغن سیپرول – ریشه زنبق – مر – رام – رزماری - چوب کشمیر – گل همیشه بهار – بخور– پاپریکا – گلسنگ – خزه بلوط - گالبانوم و ... و خیلی نتهای دیگه که هیچ کدوم از ماها هیچ وقت مستقیما با اون سر و کار نداشته ایم ( بر خلاف مثلا گل یاس که همه مون دیدیم و مستقیمابوش کردیم ) اینها فهم و تشخیصشون برام خیلی دردسر ساز شده. یکی از دلیلاشاینه که مثلا چرم در هر عطری یه جوریه و یک بوی خاص همون عطر رو میده و مثل یاس همه جا یک بو نداره. یا مثلا حتی عود هم همینطوره . لذا یاد گرفتن بوی چرم خیلی سخت میشه . تا حالا کدوم از ماها بوی قند یا سرو یا روغن سیپرول را مستقیما بو کردیم و با اون آشنا شدیم ؟ ماها به تدریج که هر چه بیشتر عطرهای مختلفی رو بو میکنیم و به سایتها برای نتهای اون عطر مراجعه میکنیم ، با مقایسه اون نتی که بو کردیم و دیدن نام اون نت در رایحه های اون عطر ، کم کم یاد میگیریم که مثلا آب بوش چطوریه یا مثلا صندل بوش چطوریه. در غیر اینصورت من که تا حالا خزه بلوط رو بو نکرده ام چطوری میتونم بوی اون رو بلد باشم و به خاطر بسپارم ؟
برگردم سر مشکلی که در بالا گفتم و دارم . بنده هنوز با نتهای معروف و سادهای مثل فلفل – زعفران – شمعدانی – هل – گشنیز – زیره و ... و خیلی نتهای دیگه که بطور روزمره یا با اونها سر وکار داریم یا بارها و بارها در خانه ویا جاهای دیگه با اون برخورد کرده ایم ، مشکل دارم و در عطر ها نمیتونم اونها رو درست تشخیص بدم. مثلا بطور مجزا اگر چشمم رو ببندم و یک نفر زعفران مقابل بینی ام بگیره ، کاملا متوجه میشم که این زعفران است ، ولی درعطرها نمیتونم اون رو تفکیک کنم و تشخیص بدم. مثلا زیره همینطور یا فلفل همینطور و ...
بگذارید اینطوری بگم که توقعم این است که بدون دانستن یا خواندن قبلی نتهاییک عطر ، فقط با بو کردن تشخیص بدم که اون عطر از چه نتهایی تشکیل شده.
با بعضی از دوستانم که صحبت میکنم مثلا میگن :
"فلان عطر ، نت گل همیشه بهار در نت سومش ، معرکه است "
یا میگن :
" نت جوز هندی در نت میانی در فلان عطر اگر با نت مثلا گلسنگ بیشتر خودشون رو نشون میدادن ، این عطر جزو بهترینها بود "
خوب ببینید ، این دوستان از قبل میدانند که فلان عطر چه نتهایی داره و بر سر نتهای موجود در اون عطر بحث میکنند . در صورتی که اگر نمیدانستند که از چه نتهایی تشکیل شده ، عمرا اگر میتونستند مثلا نت چوب کشمیر رو در فلا عطرتشخیص بدهند.
حالا چرا اینها رو میگم ؟
چون همونطور که قبلا نوشتم ، تازگی ها فقط "خوشبو بودن و پخش و موندگاری عطرها " قانع و اشباعم نمیکنه ، باتری مو شارژ نمیکنه. انگار یه چیزی این وسط کم دارم. مثل اینه که یک سفر تفریحی رفته باشم و در اونجا چیزهای بسیارقشنگ و خوب و عالی و متنوع دیده باشم ، و وقتی که از سفر برگردم و بخوام برای دوستام تعریف بکنم ( چون وصف العیش = نصف العیش است ) و اونها از من بپرسند که چطور بود ؟ فقط پاسخ بدم : خیلی خوب بود .
این که نشد . باید بگم مثلا فلان جا رفتم و فلان چیز رو دیدم و فلان چیز خوب بود یانه و خلاصه جزئیات رو باید بازگو کنم. جریان نتهای عطر هم برای من الآن اینطوری شده.
این روزها از این بابت در قبض و رنجم. بقول معروف :

گفتم از عشق فروغی رسدم ، از شب شد ................. تیره تر ، روزم ، از این شمع که روشن کردم

سپاسگزارم
يکشنبه پانزدهم 9 1394 11:14 بعد از ظهر

“منبع اصلی ادکلن های گرانقیمت دنیا” چیه؟ شاید گرانقیمت ترین عطرهای جهان دارای مواد اولیه گرانقیمت باشند و یا شاید به خاطر برند آن ها باشد. گرانقیمت ترین عطرهای جهان معمولا از برندهای معتبری تولید می شود. یکی از منابع اصلی و پر استفاده در ساخت عطر و ادکلن ، گیاهان به خصوص گلها هستند. احتمالا شما هر هفته یا هر روز با آنها برخورد دارید و نمی دانید که این گل یا آن گیاه همان ماده اولیه ای عطری است که شما چند روز پیش پول زیادی برای خریدن ادکلنی با همان بو پرداخت کردین و به سادگی از کنار آن می گذرید. این گیاهان استفاده گسترده ای چه در ساخت روغن اصلی عطر و چه در ساخت بخش های دیگر دارند . منابع یا قسمتهای خوش بوی گیاهان می تواند گل برگ ها، پوست درختان ، چوب آنها، دانه ها ، ریشه ها پوست میوه ها ،صمغ ها و شیره های گیاهی باشند و اغلب اوقات به صورت یک راز ترکیبی باقی می ماند. در زیر نام و معرفی ۱۵ گل و گیاه مهم که “منبع اصلی ادکلن های گرانقیمت دنیا” می باشند آمده است :
 ۱-رز محمدی:
رز محمدی و رز دو تا از مهمترین منابع مهم عطر سازی است .عطر گل رز یا روغن گل رز بسیار گران بها است به طوری که در ساخت تنها یک گرم روغن گل رز به بیش از ۱۰۰۰ شکوفه گل نیاز داریم .این عصاره معمولا به روش عرق گیری بدست می آید.
۲-عصاره رز:
به صورت گسترده در در صنایع آرایشی و بهداشتی ،صابون سازی و مواد غذایی کاربرد دارد .روغن این گل معمولا در بلغارستان ،ترکیه یا در فرانسه تهیه شده و به کشور های دیگر فرستاده می شود .جای تعجب است که چرا عطر گل محمدی کاشان ما درصنایع عطر سازی دنیا شناخته شده نیست یا حداقل ردی از نام آن در برند های معرف به چشم نمی خورد .
۳-یلانگ یلانگ:
این گل به طور گسترده در ساخت ادکلن های آسیایی یا شرقی مثل chanel 5 یافت می شود .محل زندگی این گیاه کمیاب در آسیای شرقی به خصوص فیلیپین است .
۴- یاسمن:
بعضی از گونه های گل یاس بسیار مناسب برای عرق گیری و استفاده در عطر است ،این گل به کشور فلیپین نسبت داده می شود و در این کشور به نام سمپاگیتا شناخته می شود .
۵- گل ابریشم:
این گل در خیلی مناطق به نام گل سوزنی شناخته می شود کاربرد زیادی در صنایع عطرسازی دارد . عصاره این گل که از طریق عرق گیری یا تقطیر به دست می آید به نام cassie مشهور است این اسانس به طور گسترده در صنایع عطر سازی به خصوص اروپا استفاده می شود و هند بزرگترین تولید کننده اسانس این گل در جهان است .
۶- میخک
این گل اگر چه خیلی جذاب نیست اما رایحه آن بشدت خوش بو است این گل مطبوع در عطر سازی ، ساخت لوازم آرایش کاربرد دارد ؛ملکه الیزابت علاقه زیادی به این گل داشته و این گل را در گلدان های اتاق و جعبه های گل کنار پنجره قرار می داد تا هوای آمیخته با عطر این گل را استشمام کند .
۷- گل مریم:
این گل دلفریب و عاشقانه یکی از این منابع مهم عطرسازی است و اغلب در قلب رایحه ها به کار می رود یعنی در دسته اسانس های میانی جای میگیرد و شما آن را بعد از مدتی از اسپری کردن ادکلن روی خودتان تا مدتی طولانی احساس می کنید .
۸- وانیل:
گلی دیگر که کاربرد گسترده ای در هنر ادکلن سازی وعطر سازی به اندازه مواد خوراکی دارد گل وانیل است . این گل در ساخت عطر به عنوان یک رایحه برانگیزنده و درمان کننده هیجان خفته به کار گرفته می شود .
۹- بنفشه:
یکی از منابع مهم صنایع عطرسازی گل بنفشه است . طراحان عطر و ادکلن از اکثر قسمتهای این گیاه ریشه،…و آن در ساخت عطر استفاده می کنند و این گیاه از منابع پر استفاده است .
۱۰- مریمی یا مریم گلی:
رایحه این بسیار لطیف و ظریف است و در عطر به طور گسترده مصرف می شود
۱۱- آویشن:
معمولا روغن اساسی ادکلن ها از ۲۰% تا ۵۵% عطر آویشن ساخته شده است از خواص مهم این گیاه خاصیت ضدعفونی کنندگی آن است.
۱۲- نعناع:
این گیاه یکی از منابعی است که در روغن اساسی با نسبت ۴۰% تا ۹۰% به کار می رود و در ساخت لوازم بهداشتی هم کاربرد دارد .
۱۳- اسطوخودوس:
گل سنبل به طور گسترده در باغها رشد می کند و گل ها و شکوفه های این گل یکی از منابع وسیع ساخت عطر است
۱۴- نعناع هندی:
نعناع هندی گیاهی با رایحه سنگین و قوی است . این گیاه از صد سال پیش تا به امروز به امروز در ساخت عطر و ادکلن استفاده می شود .
۱۵- رزماری:
رزماری یک رایحه جنگلی و دائمی مثل برگ های چهار فصل این گیاه است رزماری یک گیاه بومی از منطقه مدیترانه است و یکی از بزرگترین منابع تولید عطر بشمار می رود رزماری از گیاهان یا ادویه هایی است که در داروسازی وغذا و لوازم آرایشی و نوشیدنی ها هم استفاده می شود
دوشنبه دوم 9 1394 10:24 صبح
X